در گذشته اتصال آرماتور توسط روی هم قرار گرفتن میلگرد ها و سیم پیچی آن ها به یکدیگر و لایه گذاری مجدد بتن بر روی آن ها برای ایجاد اتصال مناسب و انتقال صحیح بار از یک میلگرد فولادی به دیگری صورت می گرفت. روش فوق به علت مصرف زیاد فولاد مقرون به صرفه نبوده و در مواردی حتی قابل اجرا نمی باشد.وصله جوشی میلگرد باهدف افزایش طول و امتداد دادن این قطعه فولادی، در پروژه‌های عمرانی انجام می‌شود.

چرا میلگردها را به هم جوش می‌زنند؟

1-کوتاه بودن طول میلگرد در برخی کاربردها اتصال آن‌ها را به هم ضروری می‌سازد.
2-برای متصل کردن آرماتورها به اجزای فولادی دیگر در سازه
3-به منظر تعمیر و نگهداری و بازسازی سازه‌های بتنی
4-برای ساخت شبکه‌های آرماتوربندی با هزینه کمتر
5-برای ساخت سازه‌های خاص

انواع وصله میلگرد

روش اتصال مکانیکی (شبیه جوشکاری) وجود دارد که میلگردها داخل یک غلاف با پخ های داخلی قرار گرفته و در انتهای میلگرد فلز مذاب جهت اتصال آن ها ریخته می شود. فلز مذاب منجمد شده و اتصال در این روش از استحکام قابل قبولی برخوردار می باشد. در حال حاضر برای اتصال میلگردهای بتن از روش های جوشکاری استفاده می شود. سه روش عمده جوشکاری برای اتصالات وجود دارد ولی چندین فرایند دیگر را نیز می توان به این منظور استفاده کرد.

انواع وصله جوشی میلگرد:

1- وصله جوشی مستقیم و سر به سر:در این روش، جوش شیاری به‌صورت V شکل اعمال می‌شود. یکی از مزایای استفاده از این روش، صرفه‌جویی در مصرف میلگرد بین ۱۰ تا ۳۰ درصد است.در این روش، جوش شیاری به‌صورت V شکل اعمال می‌شود. یکی از مزایای استفاده از این روش، صرفه‌جویی در مصرف میلگرد بین ۱۰ تا ۳۰ درصد است. علاوه بر این کاهش وزن کلی سازه ساخته‌شده، افزایش سرعت اجرا، عدم جلوگیری از خروج محوری و امکان تعیین مقاومت اتصال به میزان دلخواه سازنده از دیگر مزیت‌های وصله جوشی سربه‌سر مستقیم است.

2- وصله جوشی سر به سر و غیر مستقیم: از یک سطح مقطع فولادی دیگر مانند صفحه وصله، نبشی یا میلگرد دیگر به‌عنوان واسط بین دو میلگرد استفاده می‌شود تا اتصال لازم ایجاد شود. علاوه بر این برای جلوگیری از ترک خوردن بتن فولاد‌های عرضی برای تقویت آن به کار گرفته می‌شوند.

3-اتصال پوششی جوش شده:

این تکنیک، دو روش اتصال پوششی مستقیم (جوش شیاری V شکل ذوبی دوطرفه) و وصله جوش سربه‌سر غیرمستقیم (نوع جوش شیاری اریب ذوبی یک‌طرفه) است.

 وصله جوشی میلگرد T شکل:

یکی از شیوه‌های اتصال میلگرد‌ها باهدف متصل نمودن اعضای پیش‌ساخته به صفحات اتصال ستون به‌کاربرده می‌شود.