تلفن های تماس
09121172726
021-55534003

بدون شک تا به حال سوله را از نزدیک دیده‌اید، سازه‌های فلزی بسیاربزرگ با ستون‌های عظیم که براساس محاسبات مهندسی زیادی ساخته می‌شوند. انچه در محاسبات این نوع سازه مورد اهمیت زیادی قرار می‌گیرد وزن کم آنها است. مهندسین سعی بر آن دارند که این  سازه را با موادی سبک‌، مقاوم و کم هزینه اجرا کنند. به همین دلیل به سراغ انواع ورق‌های فولادی می‌روند تا متناسب با شرایط محیطی، یکی از انواع آن‌ها انتخاب و از آن در ساخت سوله استفاده کنند.

سوله چیست ؟

سوله به سازه ای فلزی گفته می شود که دارای سقف شیب دار بوده و در سالن های ورزشی، تعمیرگاه ها، اسکلت ساختمان و انبارها به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد. ساخت سوله ها به دلیل کاربردهای صنعتی آن ها اندکی با سایر سازه ها متفاوت می باشد. از تفاوت سوله ها با سایر سازه ها می توان به شیب دار بودن قاب های مورد استفاده در سوله و نیز بزرگ تر بودن دهانه ها نسبت به سایر سازه ها اشاره کرد. همچنین باید توجه داشت که برای ساخت سوله نمی توان از پروفیل های موجود در بازار استفاده نمود چراکه ابعاد ستون ها و تیرها بزرگ تر می باشد و لذا بایستی از تیر ورق برای ساخت آن ها استفاده نمود.

انواع ورقه های ساخته شده در سوله سازی کدام اند ؟

  1. ورق سیاه 
  2. ورق گالوانیزه 
  3. ورق روغنی

ورق سیاه و کاربرد های آن:

ورق سیاه در ساخت سوله بسیار کاربرد دارد و به صورت رول و یا شیت و در ابعاد مختلفی در بازار موجود است. البته چنانچه ضخامت ورق از 15 میلیمتر بیشتر باشد فقط به صورت شیت عرضه می شود؛ در حالی که ضخامت کمتر از 15 میلیمتر را می توان هم به صورت شیت و هم به صورت رول عرضه نمود. ضخامت ورق سیاه تهیه شده در کارخانه های نورد گرم از 1.5 میلیمتر تا 100 میلیمتر متغیر است. در صنعت به این رول های ورق سیاه، کلاف گرم هم می گویند. علت نام گذاری این نوع از ورق ها به نام ورق سیاه صرفا به دلیل براق و صیقلی نبودن این نمونه از ورق ها است و رنگ آن به هیچ وجه سیاه نیست. ورق های سیاه با فرآیند نورد گرم تولید می شوند؛ به این شکل که شمش های فولاد تا دمای نزدیک به ذوب گرم شده و از بین غلطک هایی عبور داده می شوند. سپس صفحات فولادی تولید شده را با آب خنک می کنند و مجددا وارد کوره کرده و گرم می کنند و فرآیند دوباره و دوباره تکرار می شود؛ اما بعد از هر مرتبه فاصله بین غلطک ها کمتر شده تا اینکه نهایتا صفحات فولادی با ضخامت لازم تهیه شوند.این ورق ها کاربردهای بسیار زیادی دارند که علاوه بر ساخت سوله، در بدنه خودروها، لوله های درز دار، انواع پروفیل، تانکرسازی و کشتی سازی نیز مورد استفاده قرار می گیرند. برای اطلاعات بیشتر میتوانید به ورق سیاه مراجعه کنید.

ورق گالوانیزه و کاربرد های آن :

ورق های گالوانیزه نیز در ساخت سوله و صنایع مختلف کاربرد فراوانی دارند. این ورق ها همانند ورق های سیاه در فرم های رولی و شیت های برش خورده عرضه می شوند. یکی از مهم ترین مزیت های این ورق ها ضد زنگ بودن آن ها است که باعث شده کاربرد آن ها را در صنایع به شکل گسترده ای افزایش دهد. برای تولید ورق های گالوانیزه عموما از ورق های روغنی استفاده می شود به گونه ای که ورق های روغنی را در تشت های مذاب روی غوطه ور کرده و فلز روی با ضخامت مورد نظر بر روی سطح ورق روغنی نشست می کند و تولید ورق گالوانیزه را می دهد. ورق گالوانیزه در برابر خوردگی در محیط های اسیدی و مرطوب و زنگ زدگی مقاوم بوده و در صورت خراشیدگی به علت اینکه بین فلز آهن و روی یک رابطه الکتروشیمیایی برقرار می شود و حکم کاتد و آند را دارند و فلز روی از نظر شیمیایی از آهن فعال تر است؛ لذا آسیبی به ورق نخواهد زد.برای اطلاعات بیشتر میتوانید به اینجا بروید.

ورق روغنی و کاربرد های آن :

ورق های روغنی معمولا در فرآیند نورد سرد تهیه می شوند. نام این نوع ورق ها نیز همانند ورق سیاه ربطی به ماهیت ورق نداشته و فقط به دلیل صیقلی بودن سطح ورق به این نام شناخته می شوند. برای تهیه این نوع ورق، پس از مرحله نورد گرم، کلاف فلز سرد شده و از بین غلطک هایی در دمای محیط عبور داده می شود تا ضخامت ورق به حد مورد نظر برسد. این نوع ورق که پایه تهیه ورق های گالوانیزه است در تولید لوازم خانگی و همچنین تولید برخی از انواع لوله ها کاربرد دارد. استاندارد ضخامت ورق های روغنی بین 0.3 تا 3 میلیمتر است و شاخص معمول ST در ورق های معمولی آنها 12 و در ورق های نیمه کششی 13 و در ورق های فوق کششی 14 می باشد.ورق هایی که در بالا به آن ها اشاره شد بیشترین کاربرد را در صنعت سوله سازی دارند. اما ورق های دیگری نیز در بازار موجود هستند که بسته به نیاز می توانند در بخشی از ساختار سوله جانمایی گردند. از آنجا که سایر ورق ها کاربرد کمتری در صنعت سوله سازی دارند در زیر تنها به نام آن ها اشاره می کنیم.