تلفن های تماس
09121172726
021-55534003

 

 قبل از اجرای طرح های مهندسی و معماری که برای سازه های بسیار عظیم و بزرگ طراحی میشود و قبل از اجرا در مکان مورد نظر ، باید عملیات گود برداری به طور کامل و تسریع انجام شود تا باعث جلوگیری از ضرر های وارد شده اعم از رسوب گداری و نشست در محل ساختمان و یا ریزش ساختمان شود. عملیات سازه نگهبان که به طور کامل معرفی شده معماران بزرگ در سر تا سر دنیا میباشد ولی معمارانی که به طور غیر حرفه ای یا تازه کار هستند، زیاد از این موضوع اطلاعات کامل و کافی ندارند و همین موضوع سبب شده است تا آهن سیگنال تا مقاله ای در رابطه با ان موضوع برای شما طراحی کنیم تا شما با خواندن این مقاله به اطلاعات کافی از سازه نگهبان و نحوه اجرایی کار آن ها و ... بدست آورید.

 تعریف کامل و جامع سازه نگهبان Retaining Structure

همانطور که در بالا اشاره کردیم شما برای ساخت سازه های عظیم و جثه باید از قبل به فکر پی ریختن و پی ساختن برای سازه خود باشید.سازه ای میباشد که برای محافظت و جلوگیری از ریزش گودها استفاده میشود. در اجرای عملیات گودبرداری، مهار کردن دیوارهای مجاور سازه روشی رایج برای ایمن کردن گود می باشد که علاوه بر مهار کردن دیوارهای مجاور، باید تدبیراتی هم برای نگه داشتن خاک زیر سازه های مجاور گود داشته باشیم. گود برداری و سازه های نگهبان با توجه به نوع خاک محل توسط دست، ماشین‌آلات سبک، ماشین‌آلات سنگین، ماشین‌آلات حفاری و مواد منفجره انجام می‌گیرد.

انواع گود برداری ها و سازه های نگهبان

1-گود برداری خاک سطحی: برداشت بالاترین لایه زمین تا عمق حدود 150 تا 300 میلی‌متر به منظور رسیدن به لایه‌های متراکم و مناسب برای تحمل بارهای سازه میباشد

2-سازه نگهبان خرپایی : رایج ترین شیوه ی سازه نگهبان در گودبرداری های عمق کم است. در این روش خاکبرداری و تکمیل سازه نگهبان و همچنین پر کردن پشت سازه نگهبان با مصالح مناسب به صورت مرحله ای می باشد.سازه نگهبان خرپایی هیچ گونه فاصله ای با خاک نباید داشته باشد چراکه اگر فاصله ای بین خاک و سازه نگهبان خرپایی وجود داشته باشد باعث بی فایده بودن و عدم عملکرد این روش می شود.

3- سازه نگهبان مهار متقابل :نام دیگر سازه نگهبان مهار متقابل، روش پشت بندهای افقی و مایل است که برای جلوگیری از تغییر مکان جانبی در گودهایی با عرض کم و در محیط های شهری استفاده می شود.

4- سازه نگهبان نیلینگ : روش نیلینگ بر مبنای مسلح کردن خاک با استفاده از المان های فولادی می باشد. در این روش ابتدا خاک را تا عمق پایداری که به نوع خاک و موارد دیگری بستگی دارد (بین ۲ تا ۴ متر) به صورت مرحله ای بر می دارند، سپس با استفاده از ماشین حفاری دریل واگن سوراخ های افقی و مایل با شیب حدود ۱۵-۱۰ درصد و با قطر حدود ۱۵-۱۰ سانتی متر در سطح گود به فاصله های ۲ تا ۱ متری به وجود می آورند.

5-سازه نگهبان انکراژ :یکی از روش های بسیار موثر به عنوان سازه نگهبان در پایدارسازی گودهای عمیق است که مراحل اجرایی روش سازه نگهبان انکراژ تا حدود بسیار زیادی شبیه روش های دیگر  می باشد

6- گود برداری خاک زیر سطحی: برداشت و انباشت لایه زیرین خاک سطحی به منظور اجرای خاکریز و فونداسیون روش گود برداری زیر سطحی میباشد.

اهمیت و کاربرد های مختلف سازه نگهبان

همانطور که در قبل به کاربرد های سازه نگهبان پرداختیم و انواع مختلف آن هارا برای شما بازگو کردیم ؛ در ادامه  کاربرد های کامل و جامع سازه نگهبان را به شما توضیح میدهیم.

 

  1. پیش‌گیری از امکان ریزش یا نشست خاک
  2. جلوگیری از آسیب دیدن افراد داخل و خارج گود
  3. جلوگیری از تخریب ساختمان‌های اطراف بنا
  4. پیشگیری از آسیب دیدن لوله‌کشی‌ها
  5. جلوگیری از هزینه‌های بعدی
  6. جلوگیری از رانش جاده به سطح‌های پایین‌تر