برای ساخت سازه های بلند عظمت مثل ساختمان ها و برج ها و سوله ها از ابزار های مختلفی استفاده میکنند که هر کدام ار این ابزار مختص به بخشی از سازه میباشند و انواع مختلفی هم دارند که یکی از این ابزار ها میلگرد راکما میباشد.{ شما برای مطالعه انواع ابزار های ساخت سازه ها میتوانید به اینجا مراحعه کنید} . میلگرد رامکا یکی از راهکارهایی است که با بهکارگیری آن، مستحکمبودن سازه به میزان زیادی تضمین میشود. در ادامه به بررسی میلگرد راکما میپردازیم و آنرا به طور کامل به شما توضیح میدهیم.
میلگرد رامکا چیست؟
میلگرد رامکا که به پاشنه بتن معروف است ؛رامکا عموماً قطعهای میلگرد با سایز 10 یا 12 یا از میلگردهای پرت کارگاه است که بعد از اتمام عملیات آرماتوربندی یک مقطع مانند ستون یا دیوار برشی یا تیرهای پیرامونی سقف یا حتی نوار فونداسیون در محل چاه آسانسور که حفظ ابعاد آن برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است، قبل از قالببندی اجرا میشود.
انواع میلگرد رامکا
انواع اول: تقویت کننده ورق فلز
این نوع مقطع فولادی از ورق ساخته شدهاست و بیشترین کاربرد را در سقفها و تقویت راهپلهها دارد.
انواع دوم: رامکا با فولاد ضد زنگ
این نوع رامکا در مواجه با خوردگی، بسیار مقاوم و همچنین استفاده از آن کاملا مقرونبهصرفه است.
انواع سوم: رامکا با فولاد کربنی
پرکاربردترین نوع این مقاطع که به آن میله سیاه هم میگویند، رامکا با فولاد کربنی است و بیشتر در مکانهایی با رطوبت بالا استفاده میشود.
انواع چهارم: رامکا با روکش اپوکسی
از آنجاییکه این نوع رامکا در برابر خوردگی مقاومت بالایی دارد، از آن در مناطقی استفاده میشود که میلگرد با آب نمک برخورد دارد.
کاربرد های میلگرد راکما چه میباشد؟
میلگرد رامکا کاربرد های زیاد و متفاوتی دارد که از جمله آن ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- حفظ ابعاد دقیق مقاطع بتنی ساختمان مانند ستون ها و دیوارها. لازم به ذکر است که جهت حفظ ابعاد دقیق، نمی توان به اسپیسرها تکیه کرد؛ چرا که امکان جا به جایی آن ها در حین بتن ریزی زیاد است.
- کنترل هم راستایی ستون های موجود در طبقات مختلف. در واقع تعبیه کردن رامکا باید به صورتی باشد که ستون ها، دیوارها و سقف ها با سطح خارجی مقاطع مشابه در طبقات پایین تر نیز هم راستا باشند.
نحوه اجرای میلگرد راکما در سازه ها چگونه میباشد؟
روش نصب میلگردهای رامکا در ستون به این صورت است که ۴ میلگرد برش خورده و هم اندازه را در فاصله ی ۱۰ سانتی متری از پایین ستون و به اندازه طول آن نصب می کنند. در حقیقت جهت نصب هر ۴ میلگرد رامکا در دور تا دور ستون ، آنها را عمود بر هم قرار می دهند و با استفاده از سیم های مخصوص آرماتور بندی، محکم می کنند.لازم به ذکر است که عمل محکم کردن رامکا به آرماتورها را می توان با عملیات جوشکاری نیز انجام داد؛ اما بزرگ ترین نقص استفاده از این روش، کاهش سطح مقطع میلگرد و در نهایت عدم شکل گیری استحکام لازم است. برای اجرای دقیق رامکا، از شاقول و ریسمان استفاده می شود؛ به این ترتیب که هم راستایی ستون های عمود بر هم و همچنین ستون های موجود در یک طبقه، با بالاترین ضریب اطمینان انجام می گیرد. طی فرایند ریسمان کشی، علاوه بر این که ستون های اول تا آخر در یک راستا قرار می گیرند، مکان دقیق ستون های میانی نیز مشخص می شود.
مزایای استفاده از میلگرد رامکما در ساختمان ها و سازه های عظیم
- افزایش مقاومت در برابر انبساط حرارتی
- تقویت بتن و در نتیجه افزایش قدرت و استحکام سازه
- کاهش ضخامت
- همراستا نگهداشتن ستونها
- کنترل کردن نیروهای برشی
میلگرد رامکا یکی از راهکارهایی است که با بهکارگیری آن، مستحکمبودن سازه به میزان زیادی تضمین میشود.